Karácsony a názáreti házban

42,50 lei

 

  • Kiadó: Szent Maximillian Lap- és Könyvkiadó
  • Oldalak száma: 157
  • Borító: Keménytáblás, ragasztókötött
  • Méret (cm): 17,5 x 24
  • Kiadás éve: 2009
  • Nyelv: Magyar

Elfogyott

Cikkszám: 104080 Kategóriák: , ,

Leírás

Karácsony a názáreti házban

A legnagyobb magyar mesemondók történetei

Nagy magyar mesemondóink legszebb történeteiből született ez a válogatás. Népmesék, állatmesék, történelmi elbeszélések, régi karácsonyok meghittségét fölidéző történetek, Krisztus-legendák, gyermektörténetek, példázatok szerepelnek benne.

A rég feledett mesék talán ezek, rég feledett kincsekkel. Ám Benedek Elek, Gaál Mózes, Gárdonyi Géza, Kosztolányi Dezső, Kriza János, Krúdy Gyula, Mikszáth Kálmán, Móra Ferenc és Sebők Zsigmond bizonyosan hittek abban, hogy csak ezekre az értékekre alapozva érdemes élni. Ezért látták szükségesnek, hogy már a legkisebbeket ezek szeretetére tanítsák meg meséikkel.

 

 Arra, hogyan tudja két barát a nagy üggyel-bajjal összeeszkábált szánkót föláldozni, mert egy szegény, öreg koldusasszonynak tüzelőre sem telik, s megfagyna a kegyetlen hideg télben. Arra, hogy a muladi tárogatók még a Tisza fenekére dobva is zengik a hazaszerető magyar emberek örömét, bánatát. Arra, hogy a nagy fájdalmak  és nehézségek közepette is mindig van segítségünk, ha láthatatlanul is, miként azt a kis sánta fiú története tanítja. Hogy a hangya szorgos munkálkodása elnyeri méltó jutalmát, de a kevély és értetlen szúnyog éppúgy megkapja a maga büntetését, miként az öreg, sokat szolgált, kopott harangtársait lenéző fiatal, ezüstszarvú harang. Hogy a békesség családban még a harchoz szokott hatalmas vadászkutya is megjámborodik…

További információk

Tömeg 0,500 kg