A lelkiatya válaszol

40,80 lei

 

  • Szerző: Erdődy Imre
  • Kiadó: Szent Maximilian Lap- és Könyvkiadó
  • Oldalszám: 494
  • Kötés: Keménytáblás
  • Méret (cm): 13 x 20

2 készleten

Leírás

A vallását komolyan gyakorló ember néha olyan helyzetbe kerül, hogy legjobb szándéka ellenére sem látja tisztán: mit tegyen, hogy Isten akaratát kövesse? Ilyenkor legbiztosabb útjelzőnk a lelkiatyánk. Ha a tőle kapott tanácsokat – akár gyóntatószékben, akár lelki beszélgetések során hangzottak el – követjük, biztosan jó úton járunk. Az olyan lelkiatya pedig, aki nemcsak mutatja az utat, hanem élete példájával lendületet is ad a haladáshoz, különösen nagy kincs. Ilyen volt az egri egyházmegyei Sajóvámos község egykori plébánosa, Erdődy Imre atya. Az Új Misszió katolikus folyóiratban, a Keresztény Élet hetilapban és a népszerű Katolikus Kalendáriumban 1989-től folyamatosan jelentek meg írásai, melyekben a hozzá érkező kérdésekre válaszolt. Ezen kiadványok által útmutatásai nemcsak Magyarország, hanem Erdély és Felvidék legtöbb templomába is eljutottak, így sokak lelki segítője lett. Sorai sohasem tértek el Isten és az Egyház parancsaitól, s a betűk mögött érezhető aggódó szeretete a keresztek hordozását is könnyebbé tette.

Imre atya tanításának ereje hiteles életéből fakadt. Akiknek gyóntatója, személyes lelkivezetője volt, azok szent életű papnak, amolyan Vianney Szent János-lelkületű plébánosnak ismerhették meg. Szavainak, nyomtatásban megjelent sorainak a Szentlélek különös erőt adott: a már százszor elhangzott, s fülünk mellett elszálló igazságok is megmozgatták a lelkiismeretet – ha az ő szájából hangzottak el. Hiszen nemcsak a szülőkre, a papokra is igaz: leginkább életük példájával vezetik a rájuk bízottakat.

Erdődy Imre atya 1989-től 2005-ben bekövetkezett haláláig több száz lelkipásztori levelet írt. Kötetünk most megjelenő első részében ezeknek csaknem a felét adjuk közre – a második részt 2011 Karácsonyán vehetik kézbe az Olvasók.

S végül szerepeljen itt Imre atya egy olyan gondolata, amely mindannyiunk számára erőt adhat: „Bukásaink miatt nem szabad elkeserednünk. Isten sohasem az eredményt nézi, hanem a küzdelmet, az izzadságot. Az a lényeg, hogy ne maradjunk fekve, hanem keljünk fel és menjünk tovább. Mert a lelkiéletben aki megáll, az visszafelé halad.”

Életünk útján, küzdelmeinkben legyen útmutató ez a könyv.

Második, összevont kiadás, az első és a második részek együtt egy kötetben.

További információk

Tömeg 0,300 kg