A hét igekincse

55,90 lei

 

  • Kiadó: Szent Gellért kiadó
  • Oldalszám: 272
  • Kötés: puha kötés
  • Kiadás éve: 2020

2 készleten

Cikkszám: 109682 Kategóriák: , ,

Leírás

Évekkel ezelőtt már napvilágot látott ez a remek elmélkedési kötet. Hamar elfogyott, ezért jelentettük meg folytatását, az Újabb 52 igekincset. Így már két éven keresztül jutott minden hétre egy-egy különleges Ige a kedves olvasó „lelki asztalára”, hogy azon igazán és alaposan elgondolkozzon.
A kötet szerzőjének, Gyökössy Endre lelkész-pszichológusnak pontosan ez volt a szándéka könyvével, ahogy az Előszóban megvallotta:

Hogyan jutott eszembe, hogy olyan elmélkedés-sorozatot állítsak össze, amely az év minden hetére egy-egy csodálatos, drágagyöngyként ragyogó Igét állít elénk?
Egy kisfilm-sorozat ihletett meg, amit a Hét műtárgya címmel vetítettek a televízióban. Minden héten egy értékes festmény vagy szobor állt a középpontban, s a felvevő kamera a lehető leggondosabban, centiméterről centiméterre mutatta be a tárgyat. Közben a bemondótól megtudtuk, ki volt az alkotója, miről híres ez a műkincs, és még sok más egyéb fontos tudnivalót is elősorolt.
Milyen jó lenne, ha egyszer ilyen alapossággal tanulmányoznánk a mi legértékesebb „műkincsünket”, Isten Igéjét, a Bibliát!
Ezért tehát minden hétre kiválasztottam egyetlen Igét, hogy azt elmélkedve körüljárjuk, alaposan szemügyre vegyük, megvizsgáljuk a modern bibliatudomány fényében.
Igyekszem megrajzolni köréje a kortörténetihátteret, majd rávilágítani arra, mit jelent számunkra, itt és most ez az Ige…

OLVASS BELE!

További információk

Tömeg 0,250 kg